8 Haziran 2012 Cuma

Selanik görüntüsü olan bir örgü tekniği

Selanik görüntüsü olan bir örgü tekniği
 Bana göre kolay yapılacak şekilde kullandığım bir selanik örgü tekniğidir. Başkaca selanik örgü açıklamaları olabilir. Burada açıkladığım şekilde örüldüğünde ipi öne veya arkaya geçirmekle uğraşılmıyor. İp her zaman düz örgü yapar gibi dışa doğru bakacak şekilde duruyor. Ancak bu şekilde örüldüğünde örüldükçe yanlardan genişliyormuş gibi duruyor. Zaten her zaman düz örgü gibi ördüğümüz için lastik gibi esnek görüntü oluşmaması normal.
 * Kenar ilmeğini şişe alıyoruz
 * Sonraki ilmeği örmeden şişe alıp 

 * Üzerine ipi doluyoruz



 * Sonraki ilmeği düz örüyoruz. 


aynı işlemleri tekrarlayarak devam ediyoruz.
* Eğer ilmek sayımız tek sayı olacak şekilde belirlediysek aşağıdaki gibi başlayıp bitirmemiz gerekiyor. Mesela ben 21 ilmek atarak selanik örneğini yerleştirdim.
* Kenar ilmeğini şişealdıktan sonra
   bir örmeden şişe al+ipi dola, bir düz ör, bir örmeden şişe al+ipi dola, , bir düz ör, ...
bu şekilde sıra sonuna kadar geliyoruz. sıra sonunda bir düz ör, bir örmeden şişe al+ipi dola ve son olarak kenar ilmeğini düz örerek sırayı tamamlıyoruz.
* Dönüşte kenar ilmeğini şişe alıyoruz. sonraki ilmeği (üstüne ip dolanan ilmeği) düz örüyoruz, sonraki ilmeği örmeden şişe alıp üzerine ip doluyoruz.
  Üzerine ip dolanan ilmeği düz ör, bir örmeden şişe al+ipi dola, ...
bu şekilde sıra sonuna gelindiğinde bir ilmeği örmeden şişe al, sonraki üzerine ip dolanan ilmeği düz ör ve sonraki kenar ilmeğini düz örerek dönüşü bitirmiş oluyoruz.
hunerlerimiz.blogspot.com 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...